Tegernsee - Bad Wiessee

Tegernsee - Bad Wiessee

Monday, 27 October 2014

Kanonnenvoer?

Gisteren voorspelden we dat we kanonnenvoer zouden worden vandaag. We zouden allemaal veel sterkere tegenstanders treffen en verwachtten een leerzame maar pijnlijke middag. Bij Harold en Michiel kwam dat ook uit, hoewel het volgens Harold zelf in zijn partij meer pijnlijk dan leerzaam was. Varianten werden verwisseld, paarden teruggetrokken waar dat niet nodig was en in hogere zin – en volgens Harold zelf eigenlijk in elke betekenis – was het na een zet of 15 alweer voorbij. Met wat zinloos gespartel wist Harold nog net te voorkomen dat het een miniatuurtje werd.

Michiel had een serieuzere partij, maar reageerde niet passend op het plan van zijn 17-jarige tegenstander (met elo 2469). Er ontstond een stelling met het loperpaar voor Michiel tegen een paardenpaar en pluspion, maar toen hij het in opkomende tijdnood een beetje onhandig aanpakte werd hij resoluut van het bord gezet.

Bij Olav en mij kwamen de verwachtingen niet uit (morgen dan?). Bij eerstgenoemde was het ratingverschil de hele partij onzìchtbaar en rolde er een positionele remise uit.

Olav Lucas – Christoph Likop
Bad Wiessee 2014, ronde 2 Stelling na 41.fxe5
Na een zware en uitputtende strijd besloten de spelers tot remise. De witte dame is niet in gevaar maar wel opgesloten, en vanwege de witte a-pion kan zwart ook niets ondernemen.

Ikzelf werd in de opening verrast, maar bracht met mijn geimproviseer mijn tegenstander ook weer in verwarring. Onbekend met mijn voorkeuren en (gebrek aan) stijl had hij besloten vol op taktiek en aanval te gaan spelen vandaag. En zo geschiedde.

Ingo Cordts – Jan Krans
Bad Wiessee 2014, ronde 2

No comments:

Post a Comment