Tegernsee - Bad Wiessee

Tegernsee - Bad Wiessee

Sunday, 6 November 2016

Bijzondere gebeurtenissen

De zevende ronde moest Peter de Heer verstek laten gaan. Er was de nacht ervoor bij hem thuis ingebroken en hij is direct samen met Simone naar huis vertrokken. Erg jammer. Het was gezellig dat Peter en Simone er af en toe bij waren bij het eten of s'avonds in de Stube. Ruurdtje en ik hebben ook nog een Bayerische abend met Jodelmuziek met ze bezocht. Peter noemde nog een leuke wetenswaardigheid. Als Peter zijn naam bij instanties moet opgeven dan zegt hij "De Heer", waarna er doorgaans een lange pauze volgt omdat de betreffende beambte wacht op zijn achternaam, terwijl hij die net heeft genoemd.
We hebben op 2 november de 1e verjaardag van de zoon van Harold en Emilia - Meint - gevierd in de Stube (ons hotel). De hele Zukertort delegatie was aanwezig en iedereen had voor Meint een cadeautje. Het was een gezellige avond. Emilia kreeg weer de gelegenheid een forel met kop en al te verorberen. Wel werd het een beetje laat voor kleine Meint. Op het eind was zijn energie op. Dat krijg je als je zo lang moet wachten tot iedereen met zijn partij klaar is. Het is ook zeldzaam dat Meint niet vrolijk is.
Tenslotte heeft Jan Krans voor de laatste twee ronden een bye genomen om een 'collega' in Salzburg te bezoeken. Ik snap dat niet. Dames halen kan ook op het schaakbord. Daar is het zelfs geaccepteerd er meerdere te halen!

Michiel

No comments:

Post a Comment