Tegernsee - Bad Wiessee

Tegernsee - Bad Wiessee

Saturday, 3 November 2012

Schaken in opdracht

Op dag zeven schiep God ... het schijnoffer.

Te beginnen bij Olav. Na een aantal keurige zetten van beide spelers staat het als volgt.
Olav doet nu 21. .. Pxf2. Hoeft niet, maar kan wel. Bovendien had ik met het oog op de blog iedereen gevraagd vandaag iets te offeren. 22.Kxf2 f6 Het is toch maar schijn. 23.h4 fxg5 24.hxg5 Lf8 Na 25.Lh3 Lxe4! zou het weer spannend worden (met nieuwe offers!). Nu werd na 25.De3 Ld7 de vrede getekend: de zwakte op d6 wordt elders op het bord genoeg gecompenseerd.

Michiel gaf pardoes een pion weg, maar het bleek in werkelijkheid een handig offer te zijn. Zo hield hij zich keurig aan de dagopdracht. Het spel was echter niet zo geolied als de vorige dagen, en hij werd langzaam weggeschoven door de zoveelste FM. Daar zijn er ook heel veel van.

Jan speelde eindelijk een aardige partij. Wat de dagopdracht betreft kwam hij niet verder dan een tijdelijk pionoffertje, maar er waren in elk geval geen rampen in de opening dit keer. Iets handiger in het middenspel zijn, dat is vaak genoeg. Schuif boem punt.

Harold liet de offeropdracht aan zich voorbij gaan. Na drie nullen op rij (de zogeheten "lange rokade") was hij toe aan een herstelremise, en die kwam er.

Peter tenslotte baalde een beetje dat hij er tegen een op papier wat mindere speler niet door kwam. Maar ja, hij had zich niet aan de opdracht gehouden, en dan krijg je dat.

No comments:

Post a Comment