Tegernsee - Bad Wiessee

Tegernsee - Bad Wiessee

Sunday, 28 October 2012

0 0 0

Op de tweede dag ... schiep God ... de nullen en de halfjes.

Jan mocht zich installeren met mueslirepen, spawaters, extra sinasappelsap, zakdoekjes, reservebril en kruidenbonbons in het slechts voor de elite afgeschermde gedeelte (slechts door een draadje, zegt Harold dan). Heeft hij zich ooit meer schaker gevoeld? En de partij? Hij bleek geen partij. Een overijlde opstoot en een onderschatte aanvalsmogelijkheid, en wat rest is bewondering voor hoe die 2600-types “de stukken weer in het doosje doen”.

Michiel zat net buiten de eregalerij op bord 15. Ook zijn hoop op scalp was van korte duur (21 zetten). Toch grappig om weer eens te ervaren wat “een klasse beter” nu eigenlijk ook weer inhield.

Harold had (tegen 2300, moet er nog even bij) de held van de dag moeten worden. Dat lukte tot aan zet 16, toen hij een positioneel superieure mogelijkheid versmaadde voor een offerfestijn. De oude Harold stak weer de kop op, zullen we maar zeggen. De logische - maar wat is logisch als er geofferd wordt? - uitslag zou remise zijn geweest, maar toen Harold enigszins uit het veld geslagen was (no pun intended) door een totaal gemiste verdedigingszet, liep het verkeerd. Toch held, vinden wij, want veruit de interessantste partij van de dag.

Tot zover de nullen. Het eerste halfje “viel” bij Olav. Het was gesloten, bleef gesloten, en dat werd de vrede ook toen de meeste zware stukken weg waren. Toch leuk tegen een FM, en op naar het podium.

Het tweede halfje was voor Peter. Het leek al een chaos toen het nog theorie was, en dat bleef het tot de rook optrok, en toen stond er te weinig op het bord om verder te spelen.

1 comment:

  1. Er moet natuurlijk wel even bij vermeld worden dat Peter tegen een IM speelde...

    ReplyDelete